Writing

Ik specialiseer me in evenwichtige teksten die soms lichtvoetig dansen, maar altijd aantrekkelijk en uitnodigend op weg gaan om de attentie van uw lezer te vangen. Geïnspireerde teksten die overtuigend blijven rondzingen.
U wilt dat uw boodschap optimaal trefzeker is, met de juiste swing die u voor uw doelgroep in gedachten heeft? Mijn teksten van zijn helder van structuur en daardoor prettig om te lezen. De unieke combinatie van copywriter, redacteur en drummer garandeert een maatgevende kwaliteit.
Mijn teksten zijn bij uitstek geschikt voor webteksten, interviews, advertorials en brochures.
Ik ben aangesloten bij www.tekstnet.nl en lever volgens de tarieven en voorwaarden van deze beroepsvereniging.

 

          beroepsverenigingvantekstschrijvers

Enkele producties zijn:

Een advertentieserie in de landelijke dagbladen voor het elektronicabedrijf RAF in Amsterdam. In samenwerking met onder meer Compaq, Toshiba, Intel en IBM.

Een documentaire voor Artsen Zonder Grenzen over hygiëne en preventie in de gezondheidszorg op het Chinese platteland, waarbij de begeleidende tekst door mij is geschreven en ingesproken.

De redactie voor een jubileumboek over het Amsterdams Opera Koor, dat in 2000 het 50-jarige jubileum vierde.

Ik werkte van 1995 - 2007 als drumredacteur voor het vaktijdschrift Music Maker, lange tijd een uitgave van Reed/Elsevier. Elke maand een instrumenttest van twee pagina's, evenals kleine gespecialiseerde artikelen en interviews. Ook is meerdere keren gewerkt voor het Belgische muziekblad Stage.

Het Nederlandse hifimerk Duson - een producent in de high-end sector - verzocht mij om een grote brochure over het hele scala van Dusonproducten te schrijven.

In 2001 schreef ik een autobiografisch boek, uitgebracht door uitgeverij L.J.Veen.
'Drumsolo - 35 jaar te laat naar bed' is de titel van deze vaak hilarische verhalen over de diverse bands waarin ik heb gespeeld. Het boek kreeg lovende recensies en leidde tot veel optredens in diverse radio- en tv programma's, zoals Schiffer's FM en Barend & Van Dorp.

Websites vergen speciale aandacht. Ik schreef een nieuwe website voor Jan Schot Fotografie in Amsterdam. Gezien de tijdgeest is het logisch dat er veel verzoeken binnen komen voor webteksten: VGM Zutphen, Meekel Flightcases en Mega Alu uit Zutphen behoorden tot de opdrachtgevers.

Hospicegroep De Lelie in Winterswijk is een organisatie met een gasthuis, waar toegewijde vrijwilligers werken die gespecialiseerd zijn in palliatieve zorg. Ook hiervoor is een website en een brochure geschreven.

Een aantal biografieën voor verscheidene bands en enkele songteksten maakten deel uit van de productie.

Boeken en verhalen zijn het laatste decennium in ruime mate gepubliceerd, voornamelijk in relatie tot mijn muzikantenbestaan.

Verdere publicaties:

2005 - "Sex&Drugs" – René van Stipriaan –
            uitgeverij Bert Bakker ISBN 90 351 2966 0
2006 - "UNCUT"  verhalen over Herman Brood
            uitgeverij Foreign Media ISBN 978 90 499 0032 8
2007 - "Muziekliefhebber"   samengesteld door Erik Bevaart
            uitgeverij Mullbrull ISBN 978 90 808628 2

Illustratie boven: 'Drumsolo - 35 jaar te laat naar bed' LJ Veen ISBN 90 204 0082 7   
Momenteel is het boek uitverkocht, maar er wordt gewerkt aan een heruitgave.

KvK - nummer: 34349862